12 april 2016 skolår 2-4

Besök på Länsmuseet

Vi har varit på äventyr, ändå bort till den västmanländska forntiden och tillbaka. Lukten av tjära slog emot oss när dörrarna öppnades till utställningen och vi klev in i vår historia. Där kunde vi se och lära oss hur man levde och bodde, hur man var klädd och vad som hände om man var en brottsling. Vi kunde klä ut oss till kungar, munkar och bönder och vi luktade på kryddor och försökte fiska. Det var spännande och lite kusligt, tyckte några kamrater. Andra ville vara kvar länge och undersöka och titta. När det blev dags för lunch gick vi ut på stan för att sedan mätta och belåtna gå upp till Djäkneberget och titta på grodor och salamandrar som simmade i dammen. Vi hann också leka i lekparken innan föräldrarna kom.

image            image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *