31 maj skolår 5-9

Vi har haft en heldag på Vallby friluftsmuseum. Vilken härlig dag. Först träffade vi Mikael och Ulla som tog med oss till hästhagen (alla hästar stod fastspända och åt hö så vi lånade deras hage en stund). Där nere fick vi lära oss hur man gör räta vinklar med hjälp av hagpinnar och tre snören. Det var något speciellt med måtten 3, 4 och 5. Dagens uppgift hette Mat-matte och vi skulle mäta upp tre ytor som var olika stora. Det var krångligt men det gick bra när vi samarbetade. Vi fick lära oss att de olika ytorna visade hur mycket jord det går åt för att producera mat till en person i olika delar av världen. Den minsta ytan var från ett land där man åt mycket grönsaker och inte så mycket kött för att det är så dyrt. Den stora ytan var Sveriges och den mellersta var den storlek som skulle vara rättvis om alla hade chans att få lika mycket. Det var intressant och tänkvärt. Sedan blev det lunch. Pannkakorna var populära. Eftersom vi hade lite tid över så gick vi och tittade lite innan dagen var slut.

image
image

image

 

Vi önskar er en skön ledighet och välkomna tillbaka till hösten!/ Anette och Eva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *