8 september 2016, skolår 3-5

Hej Mångården!
Idag har vi jobbat med matte på morgonen. Det hade vi med från våra skolor. Sen åt vi macka och sen gick vi till skogen. I skogen såg vi en kopparödla som ringlade över stigen. Den var brun-grå-svart. I skogen räknade vi matte med kottar och vi körde en lek. Det var roligt. Vi plockade 200 kottar. På en dag kan en ekorre äta frön från 200 kottar. Sen gick vi tillbaka och åt mat. Vi valde pizza som vanligt. Efter maten pratade vi om örat och före det hade vi rast. I örat finns tre små ben som är väldigt små. Ett av dem ser ut som en stigbygel och det är det minsta benet i kroppen. Hög volym och stress är inte bra för örat. På slutet körde vi Gömma nyckel.

 

Mångårdsgruppen, skolår 3-5image image

 

 

Hur lång rad blir det om vi lägger ut 200 kottar?

 

 

 

 

 

Eva förklarar ljudets väg genom örat. Intressant!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *